12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Haase slaat Nederland langs Bosnië-Herzegovina

09 April, 17:51

Het Nederlands team heeft de play off van de Wereldgroep van de Davis Cup bereikt. In de tweede ronde van de Europese/Afrikaanse zone van het landentoernooi werd Bosnië-Herzegovina met 3-1 verslagen.

Robin Haase zorgde voor het beslissende punt door in het duel der kopmannen Dhamir Dzumhur in vijf sets te verslaan. Het werd 7-5 6-3 6-7(4) 2-6 6-4 voor de Nederlandse nummer 1. Even leek het nog mis te gaan voor de Haase, toen hij een 4-0 voorsprong in de derde set verspeelde.

Het Nederlands Davis Cupteam, dat sinds dit jaar wordt geleid door Paul Haarhuis, neemt het van 15 tot en met 17 september op tegen de verliezers van de eerste ronde in de Wereldgroep. De loting op 11 april moet uitwijzen of Nederland titelhouder Argentinië, Tsjechië, Duitsland, Zwitserland, Japan, Canada, Rusland of Kroatië treft.