12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Grand Slamkampioenen Del Potro en Cilic naar Ricoh Open

23 Maart, 14:52 | Meer van:

Het Ricoh Open heeft twee grote namen toegevoegd aan de deelnemerslijst. De Argentijn Juan Martin del Potro  en Marin Cilic uit Kroatië zullen in juni aantreden op de grasbanen in Rosmalen. David Goffin, die dit jaar zijn debuut maakte in de top10, had zijn deelname al eerder toegezegd.

Del Potro is de huidige nummer 34 op de wereldranglijst, maar is na langdurig blessureleed aan beide polsen bezig aan een geweldige comeback. De voormalige nummer 4 van de wereld en US Openkampioen van 2009 won vorig jaar verrassend de Davis Cup met zijn land. Op zijn erelijst staan verder 19 enkelspeltitels en een zilveren Olympische medaille, behaald in Rio in 2016.

Cilic is de US Openkampioen van 2014 en de huidige nummer 9 op de wereldranglijst. De lange Kroaat speelde vorig jaar de Davis Cupfinale tegen het Argentinië van Del Potro. Het servicekanon haalde de laatste drie jaar de kwartfinale op Wimbledon en kan dus goed uit de voeten op gras.

Cilic speelde één keer eerder in Rosmalen. In 2006 verloor hij in de openingsronde van Tommy Robredo. Del Potro reikte bij zijn enige deelname op de Brabantse grasbanen tot de halve finale. David Ferrer was hem destijds, in 2008, de baas.

Goffin had zijn deelname aan het Ricoh Open 2017 eerder al toegezegd. De Belg haalde in februari de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy en bevindt zich op 26-jarige leeftijd in de absolute bloei van zijn carrière. In 2017 stond Goffin ook al in een finale in het Bulgaarse Sofia en bereikte hij de laatste acht van de Australian Open. Bij zijn laatste deelname in Rosmalen was de speler uit Rocourt verliezend finalist in 2015.

De Nederlandse inbreng komt dit jaar vooralsnog van Kiki Bertens en Robin Haase. Vorig jaar moest Bertens helaas verstek laten gaan bij het Ricoh Open. De halve finaliste van Roland Garros was geblesseerd aan haar kuit. Robin Haase haalde in 2015 nog de halve finale, maar moest vorig jaar in de eerste ronde buigen voor de latere finalist Gilles Muller.

Het Ricoh Open vindt dit jaar van 12 tot en met 18 juni plaats op de grasbanen bij het Autotron in Rosmalen. Zoals gebruikelijk wordt er zowel een mannen- als vrouwentoernooi gespeeld.