12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Vandeweghe verwachtte op voorhand al topresultaat in Rosmalen

13/06/16, 12:24

CoCo Vandeweghe en Rosmalen beleven een uitermate gelukkig huwelijk. De Amerikaanse won op zondag haar tweede titel op het Brabantse gras. Vooralsnog zijn het de twee enige eindzeges uit de loopbaan van de 24-jarige speelster gebleken.

‘Ik verwachtte voorafgaand aan het toernooi dat ik het goed zou doen en dat is uitgekomen. Er is geen verrassende “wow-factor”, zoals dat twee jaar geleden het geval was, toen ik als qualifier de titel won’, zo klonk de eerste reactie van de kersverse winnares.

Het finaleduel tegen derde reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-32) bij het Ricoh Open werd twee keer onderbroken door regen, terwijl de aansluitende mannenfinale tussen Nicolas Mahut en Gilles Muller zelfs op maandag uitgespeeld moest worden.

‘Ik probeerde mijn voeten omhoog te houden en vooral rustig te blijven. We hebben wat gegrapt met mijn team toen we naar de statistieken keken. Er was geen bal gebeurd, behalve serveren en lopen’, aldus Vandeweghe over haar tijdsbesteding gedurende de noodgedwongen pauzes.

VertrouwenHet zesde reekshoofd had veel vertrouwen in een goede afloop. ‘Ik heb gevochten en gewonnen. Ik bleef daar zeer consistent in en ik kon aanhoudende druk uitoefenen in haar servicegames. Uiteindelijk werd ik beloond.’

‘Ik verwachtte dat ik de wedstrijd zou winnen. Natuurlijk is het speciaal, maar de schok van het winnen van mijn eerste titel was er niet. Een schouderklopje voor mezelf is terecht, maar er zijn weer veel meer toernooien te spelen. Dit toernooi geeft me veel vertrouwen, daar ben ik dankbaar voor.’

Op Wimbledon, dat over twee weken begint, boekte Vandeweghe in 2015 haar beste Grand Slamresultaat uit haar loopbaan. In de kwartfinale bleek Maria Sharapova destijds in drie sets te sterk.

‘Ik wil in Londen iets speciaals doen, zoals het evenaren van mijn resultaat van vorig jaar. Als ik nog een stap verder zou kunnen komen zou dat helemaal ongelooflijk zijn. Mijn eerste doel is echter een plek tussen de 32 geplaatste speelsters afdwingen. De eindzege in Rosmalen helpt daar enorm bij.’

Tijdelijk de eerste 3 nummers TENNiS.nl Magazine voor €10,- Klik hier!