12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Pavic en Venus knokken zich naar dubbeltitel

11/06/16, 16:26

Mate Pavic en Michael Venus hebben op Rosmalen hun vierde dubbeltitel van het jaar gewonnen. De Kroaat en de Nieuw-Zeelander stonden een set en een break achter, maar keerden het tij op tijd tegen Raven Klaasen en Dominic Inglot: 3-6 6-3 11-9.

Nadat de eerste twee sets verdeeld waren, volgde een zenuwslopende matchtiebreak. Het Zuid-Afrikaans/Britse duo kwam met 5-1 voor, zagen hun voorsprong slinken, plaatsten een nieuwe minibreak en kwamen op 7-5.

Vanaf dat moment pakten Pavic en Venus vier punten op rij en schonken zichzelf zodoende twee matchpoints, maar konden deze niet benutten. Twee punten later wonnen ze de wedstrijd alsnog na een returnwinner van Pavic.

Klaasen en Inglot wonnen in de openingsronde van Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Pavic en Venus overleefden in hun eerste ronde nog twee matchpoints tegen Jonathan Erlich en Colin Fleming.