12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Mladenovic naar finale dankzij revanchezege op Bencic

11/06/16, 17:58

De vrouwenfinale in Rosmalen gaat tussen Kristina Mladenovic (WTA-32) en CoCo Vandeweghe (WTA-43). Nadat laatstgenoemde eerder al de eindstrijd bereikte, won het derde reekshoofd met 2-6 6-3 6-4 van topseed en goede vriendin Belinda Bencic. Vorig jaar won Bencic van Mladenovic in de kwartfinale.

In de eerste set stond de 23-jarige Mladenovic met haar rug tegen de muur. Bij een 1-1 stand sloeg ze op breakpoint tegen een mislukt dropshot, terwijl ze op 4-2 nogmaals haar servicegame inleverde met een dubbele fout.

Bij een 2-2 stand in set twee leek de nummer acht van de wereld door te drukken toen ze op de service van haar tegenstandster op 0-40 kwam. Mladenovic kwam echter met twee sterke services op de proppen en een spijkerharde forehandwinner, om de game vervolgens alsnog binnen te slepen.

Bij een 4-3 voorsprong was het de Française die door de opslag van Bencic ging, mede door twee forehandpassings kort cross de baan uit. Met een service/forehandcombinatie maakte ze een game later de set uit.

Beslissende setDe spannende derde set ging lange tijd gelijk op, tot 4-4. Mladenovic begon haar returngame met twee gelukkige netballen op rij, om even later met een forehandwinner de eerste break van de set te plaatsen.

De 19-jarige Bencic kreeg na een mislukt dropshot van Mladenovic nog de kans terug te breken, maar laatstgenoemde poetste de breakkans met een forehandwinner weg.

Twee punten later eindigde de wedstrijd met een gemiste forehand van Bencic. Mladenovic noteerde 15 aces in de ruim twee uur durende wedstrijd.

Tweede finaleMladenovic staat zondag in de tweede finale uit haar carrière. Vorig jaar in Straatsburg ging de hoofdprijs aan haar neus voorbij. Om in Rosmalen de titel te winnen, moet ze zesde reekshoofd Vandeweghe verslaan.

In drie eerdere ontmoetingen heeft Mladenovic nog nooit van Vandeweghe gewonnen. De eerste ontmoeting was ook in Rosmalen. In 2014 won de Amerikaanse in drie sets op het Autotron op weg naar de latere eindzege. Eerder dit jaar was Vandeweghe in Dubai in drie sets te sterk.

Voor Roland Garros haalde Mladenovic de halve finale in Straatsburg. In Parijs werd ze in de derde ronde gestopt door Serena Williams. Het vrouwendubbelspel schreef ze op Roland Garros op haar naam samen met Caroline Garcia.

Tijdelijk de eerste 3 nummers TENNiS.nl Magazine voor €10,- Klik hier!