12 - 18 juni 2017
Autotron Rosmalen

12 - 18 juni 2017 | Autotron Rosmalen

Mahut op voor derde titel Rosmalen na zege op Querrey

11/06/16, 19:58

Tweevoudig toernooiwinnaar Nicolas Mahut (ATP-49) is terug in de finale van het Ricoh Open. De nummer acht van de plaatsingslijst had drie sets nodig om de als vijfde geplaatste Sam Querrey (ATP-37) van zich af te houden: 6-7(5) 6-4 6-4.

In de openingsset waren er, ondanks twee breakkansen voor beide spelers, geen breaks. In de tiebreak die volgde gaf Querrey, de eerste Amerikaan in de halve eindstrijd in Rosmalen sinds Michael Chang in 2000, een vroege minibreak voorsprong uit handen.

Op 6-5 pakte de toernooidebutant alsnog de set, omdat Mahut een makkelijke forehand het net in sloeg.

De Fransman verloor in zijn kwartfinale tegen tweede reekshoofd Bernard Tomic (ATP-23) ook de openingsset in de tiebreak, en net als in die wedstrijd schakelde Mahut er in om een tandje bij te schakelen in sets twee en drie.

De break in de tweede set werd vroeg gemaakt door de kampioen van 2013 en 2015, terwijl de beslissende break in de laatste set viel in de negende game. Het uitserveren leverde de nummer één van de wereld in het dubbelspel geen problemen op.

In de finale speelt Mahut tegen de Luxemburger Gilles Muller, het zevende reekshoofd. Het tweetal kwam elkaar op het hoogste niveau nog nooit tegen. Muller, die won van de als derde geplaatste Ivo Karlovic, gaat op voor de eerste toernooizege uit zijn carrière.

Tijdelijk de eerste 3 nummers TENNiS.nl Magazine voor €10,- Klik hier!